tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kotirouvan toimintamalli – näin selviät lapsesi lääkekuurista

Jos olet onnekas, lapsesi ei koskaan sairasta, eikä saa lääkekuurin lääkekuuria. Yleensä näin ei kuitenkaan ole. Erilaiset virukset ja bakteerit leijuvat yhdessä näkymättömän radioaktiivisen säteilyn kanssa ilmatilassamme, ja jonain kauniina päivänä huomaat, että pikkuinen kullannuppusi on saanut jonkin hirvittävän tartunnan. Tämän johdosta lääkäri ojentaa sinulle reseptillisen lääkkeitä ja kun olet saanut noudettua ne apteekista, alkaa ”itse asia” eli lääkeannosten ohjaaminen kohteeseen, joka on tietenkin lapsen suu. Joskushan voi käydä niin onnekkaasti, että suun sijasta saat työnnellä suppoja lapsesi pyllyyn, mutta tässäkin tilanteessa saattaa tulla sellainen ongelma, että lapsesi takapää hylkii kohdetta ja tuloksena on muheva läjä torttua, jonka pohjalla komeilee juuri asentamasi suppo. Lyhyessä yksinkertaisuudessaan lääke annostellaan mittalusikkaan ja lusikka laitetaan lapsen suuhun, minkä jälkeen lapsi nielaisee sen sisuksiinsa. Joskus eivät asiat kuitenkaan mene näin, joten tässä pientä ohjeistusta erityistilanteisiin.

Päiväkohtaiset ohjeet:

Päivä 1:
Tämä on päivistä parhain, lapsi ei vielä tiedä, että lääkekuuri on alkamassa. Hän tutkailee hetken mittalusikassa olevaa erikoisen väristä nestettä ja avaa toiveikkaana suunsa. Pienen maistelun jälkeen todetaan, että lääke on ”PAHAA”, mutta se ei tässä vaiheessa haittaa, koska lapsesi on lääkkeen jo nielaissut. Sitten tuleekin seuraava lusikallinen, joka on väritöntä ja siksi ehkä hiukan epäilyttävää. Tämä yskänlääkkeeksi nimetty tuote maistuukin pykälän verran paremmalta kuin edeltäjänsä ja se nielaistaan muitta mutkitta.  Onneksi olkoon olet selvinnyt ensimmäisestä antokerrasta.

Tässä vaiheessa täytynee mainita, että lääkkeillähän on aina yleensä se huono puoli, että niitä tulee antaa useita kertoja päivässä. Joskus tietenkin kerta riittää, mutta joskus kertoja saattaa olla jopa neljä. Tämä ohjeistus pitää sisällänsä kolme kertaa, joista seuraavana on käsittelyssä päivä 1 kerta 2.

Koska lapsesi tietää tässä vaiheessa mistä on kysymys, asiat saattavat hankaloitua huomattavasti. Mieti millä lääkkeellä aloitat seuraavan kierroksen, paremman makuisella vai huonomman makuisella. Mittaa lääkkeet valmiiksi annoslusikoihin ja etsi lapsesi. Jos olet erehdyksessä vilautellut keittiössä lääkepurkkeja, varaudu siihen, että etsinnöissä menee kauan. Kun olet löytänyt lapsesi istuta hänet tuolille. Varo ilmassa huitovia käsiä, sillä yskänlääke on ikävän tahmeata lattiassa, seinissä, vaatteilla ja ennen kaikkea hiuksissa. Kehuskele kuinka makoisaa juuri tämä lääke on ja toivo, että lapsesi aukaisee suunsa.
Siinä vaiheessa, kun yskänlääke on toistamiseen lentänyt ilmassa komeassa kaaressa lähiympäristöön, voit harkita seuraavaa: Ota lapsi syliisi ja nappaa toisella kädellä hänen molemmista käsistänsä kiinni, näin estät käsien huitomisen. Ujuta mittalusikka lapsesi suuhun, ja toivo, että lapsesi ei sylje lääkettä päällesi. Kun ensimmäisestä mittalusikasta on suoriuduttu, ota toinen mittalusikka käsittelyyn. Jos olet onnekas, toinen lääke on erityisen värikästä ja siitä jää mukavat muistot vaatteille, sekä seiniin jos kohde käyttäytyy samalla tavoin kuin yskänlääkkeen kanssa.

Päivä 1 kerta 3. Kerro aviopuolisollesi, että on hänen vuoronsa antaa lääke ja seuraa sivusta jo edellisellä kerralla kokemaasi rituaalia. Voit avustaa lääkkeiden pyyhkimisessä seinistä sekä lattiasta.


Päivä 2:
Ilmoita aviopuolisollesi, että hän saa toimia ”piäskii miehenä”. Kun kädet ovat nipussa ja lapsesi päätäkin yritetään pitää paikallaan, saattaa onnistuminen olla pykälän lähempänä. Varo kuitenkin vielä lapsesi käsiä, jotka voivat yhtäkkiä huitoa ilmassa. Jos et muistanut varoa, voit pyyhkiä välillä lääkkeitä naamaltasi.
Lapsesi on kenties oppinut pitämään suutansa niin hyvin kiinni, että sinne ei yksinkertaisesti enää millään pääse työntämään lusikkaa. Älä työnnä sormiasi lapsen suuhun, sillä seuraukset voivat olla veriset. Ota mukaan lahjonta, ja kerro lapsellesi, että luvassa on suklaata tai jotain muuta hyvää, heti kun lääkkeet ovat syöty. Lapsesi voi kuitenkin protestoida lahjontaa, ilmoittamalla, että suklaa on ”PAHAA”!

Päivä 2 kerta 2. Unohda yskänlääke, koska se on aivan turhaa tavaraa. Etsi kaapin pohjalta lääkeruisku ja laita iloisen pinkki antibiootti siihen. Pyydä aviopuoliso apuun ja odota hetkeä kun lapsesi rentouttaa suupieliä ja saat tungettua ruiskun lapsen poskeen. Truuttaa lääkettä sen verran sisään, että ylivuotoa ei pääse tapahtumaan. Odottele, että lapsesi nielaisee lääkkeen (tähän saattaa kulua tovi), yökkimisrefleksiä ei tällä tavoin tule, mutta kummallista kyllä, nielemisrefleksikään ei välttämättä toimi. Anna lapsellesi pahaa suklaata.

Päivä 2 kerta 3. Pyydä apua FB-kavereilta, heillä saattaa olla hyviä kokemukseen pohjautuvia ohjeita. Muista erotella ohjeista ne, jotka ovat tarkoitettu eläimille, lastasi ei todennäköisesti kannata laittaa saappaaseen ja kiristää saappaan narua kaulan ympärille. Hae kaupasta jäätelöä ja sekoita antibiootti siihen. Siinä vaiheessa kun lapsesi ilmoittaa jäätelön nähdessään ”PAHAA”, peli on jo menetetty. Tee jäätelöstä pirtelö. Jos kuulet jälleen sanan ”PAHAA”, keksi joku toinen toimintamalli, mutta älä juo pirtelöä itse!! Palaa tarvittaessa aikaisempaan toimintamalliin, mutta varo ilmassa viuhuvia teräviä kynsiä ja kannusta aviopuolisoasi, kun hän yrittää pidellä kiinni kiemurtelevaa kohdetta. Kehu lastasi erityisen paljon kun toimitus on suoritettu ja totea, että suklaakin on alkanut maistumaan, mutta ei vielä riittävän hyvin.

Päivä 3:
Toimi edelleen yhteistyössä aviopuolisosi kanssa, ja keskity lahjontaan. Saat myös hyvän liikunnan juostessasi lapsesi perässä kolmasti päivässä, riippuen tietenkin asunnon koosta ja lapsesi vauhdista, sekä siitä, kuinka näppärä kiinniottaja olet. Odota kauhulla seuraavaa päivää, jolloin tiedät, että aviopuolisosi ei ole paikalla.

Päivä 4:
Lapsesi aloittaa päivän pyytämällä suklaata, kerro hänelle, että hän saa sitä heti kun lääke on ensin otettu. Tässä vaiheessa voit vielä olla toiveikas, koska lapsesi on selvästikin suklaan himoissa. Sulje avonaiset ovet ja ikkunat, sillä et ehkä halua, että naapurit kuulevat mitä asunnossasi tapahtuu. Metsästä lapsesi ja istuta hänet syliisi. Jos lapsesi kiemurtelee pois sylistäsi ja sinusta tuntuu, että kädet eivät riitä pitelemään kiemurtelevaa kaveria, siirry lattialle ja ota jalat apuun. Siinä vaiheessa kun olet saanut lapsesi jalkojesi ja käsiesi avulla jonkin sortin paikalla pysyvään asentoon, yritä työntää lääkeruiskua suupielestä sisään. Kerro lapsellesi juttuja hyvän makuisesta suklaasta ja toivo että sillä on jotain vaikutusta. Jos et muistanut sulkea verhoja ja makaat lapsesi kanssa lattiaan ulottuvan ikkunan vieressä tässä ”painiasennossa”, toivo että naapurit eivät tule pihamaalle, sillä joku heistä voi käsittää asian väärin ja soittaa sosiaaliviranomaisille.

Päivä 4 kerta 2. Toista edellinen painiharjoitus.

Päivä 4 kerta 3. Käy kaupassa ja osta jotain vielä herkullisempaa. Pääsiäisimuna yllätyksen kera saattaa olla tie onneen.
Lapsi huutaa ”muna, muna”! Voit kertoa lapselle, että ensin lääke ja sitten muna. Nöyrästi lapsesi myöntyy ”ensin lääke” ajatukseen. Älä ole edelleenkään liian toiveikas, sillä saatat olla huomaamatta ilmassa huitovia kynsiä, naarmut silmien ympärillä eivät ehkä anna seuraavan illan päiväkodin esittelyssä hyvää kuvaa lapsestasi… eikä sinusta kasvattajana.

Päivä 5:
Saatat jo ajatella, että koska tämä helvetti loppuu, mutta vielä on muutama kerta jaksettava. Voit tietenkin ottaa nykyisistä lapsenkasvatusoppaista mallia ja laittaa niskuroivan lapsesi hetkeksi eteiseen seisomaan, se, seisooko lapsesi eteisessä, ei ole tietenkään 100 % varmaa. Saatat myös löytää itsesi tutkailemasta lääkepulloa arvioiden sen sisällön millimäärää, eli sitä, koska se perkele loppuu. Älä kuitenkaan epätoivoissasi hörppää sisältöä itse!!
Suklaamuna saattaa antaa seuraavalle lääkkeenantokerralle hyvin alun, mutta joudut ehkä toteamaan, että käärmeenkesyttäjän ja akrobaatin taidot ovat tarpeen, jos sinulla on kokemusta edellisistä tai omaat painiuran, asiat voivat hoitua helpommin. Voit nauttia illalla lasin punaviiniä sen kunniaksi, että tiedät kuurin loppuvan seuraavaan päivään!

Päivä 6:
Onneksi olkoon, kuurin viimeinen päivä on alkanut! Laskettuasi kuitenkin kuinka paljon on 100 ml – pirtelön mukana pois heitetty 4 ml = 96 ml : 4 ml : 3 kertaa/pv = saatkin tulokseksi 8!! Tässä vaiheessa ei kannata alkaa itkeä, sillä aikuisen tulee olla vahva ja jaksaa loppuun asti. Tässä vaiheessa huomaat ehkä istuvasi Kinder-suklaapatukka suussa, vaikka olisit ollut viimeisen 17 vuotta karkkilakossa.  Pää pystyyn, kyllä se kuuri vielä loppuu…

Päivä 7:
Älä itke, kohta se loppuu… ota lisää punaviiniä.

Päivä 8:
Vihdoinkin!! Kuurin viimeinen päivä. Tässä vaiheessa on hyvä analysoida kuinka kaikki on mennyt, sillä seuraavan lääkekuurin iskiessä voi varautua jo ennalta tulevaan koitokseen ja päästä ehkä helpommalla. Voit siis:
1. Pyytää eri antibiootin, jos ja kun niitä tältä tellukselta löytyy
2. Toivoa, että kaupasta löytyy yllätysmunia vaikka pääsiäinen ei osuisi kohdalle
3. Todeta, että lapsesi on oppinut sanat ”vittu ja perkele”
4. Ostaa voidetta joka rauhoittaa kasvoihisi ilmestyneet naarmut
5. Miettiä voisiko lääkeruiskulla antaa lapsellesi jotain herkullista uutta kuuria odotellessa (yllätysmunan
tunkeminen ruiskuun voi kyllä olla vaikeata, ja jos yrität, niin muista poistaa muovidinosaurus sen sisältä)
6. Leikata ja viilata lapsesi kynnet
7. Lopettaa karkkilakon
8. Ilmoittautua AA-kerhoon
9. Muistaa seuraavan kuurin aikana sulkea avonaiset ovet ja ikkunat ennen ensimmäistäkään lääkeannosta
10. Harkita tekeväsi asuntoonne äänieristetyn huoneen
11. Harkita pakkopadan ostamista ja ”suun avaajan” tilaamista, jos et muualta löydä, niin hevostarvikekaupoista löytyy, joskin joudut ehkä hitsaamaan härveliin pienemmän suukappaleen mutta suun aukaisu ongelma on tällä selvä
12. Uneksia lapsesta joka avaa käskystä suunsa ja nielaisee muitta mutkitta lusikallisen lääkettä
13. Toivoa, että lapsesi ei enää koskaan sairastu



Mitä tästä kaikesta kuitenkin opimme?? Jos elämä käy tylsäksi HANKI LAPSI!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti